Västerbotten

S*Absolut Coon's

Eva & P-A Bjuhr

Ort: Skellefteå

Tel: 0910-852 52

e-post: evabjuhr@telia.com

Hemsida: www.absolutcoons.com


Presentation:

S*Absolut Coon's är en liten Maine Coon-uppfödning i Skellefteå. Våra avelskatter testas för HD och HCM när de har åldern inne. Katterna är våra familjemedlemmar, de rör sig fritt i huset och "deltar" i allt som vi företar oss i hemmet. Luckan till den inhägnade kattgården finns i källaren vilket gör att katterna får utmärkt motion genom att dagligen springa i trappan mellan källare och övervåning.

Vi planerar att föda upp ca 1-2 kullar per år med så rastypiska katter som möjligt och den absolut viktigaste målsättningen för oss är att ge varje enskild kattunge möjlighet att utvecklas till en frisk, sund, stabil MCO med det fantastiskt, härliga temperament som just MCO-katten är känd för. Välkommen att hälsa på hos oss och våra katter på vår hemsida.

S*Tole'Coons

Lena Eriksson

Ort: Umeå

Tel: 073-4048462

e-post: lena@tolecoons.se

Hemsida: www.tolecoons.se


Presentation:

Maine coon uppfödning i hemmamiljö som fokuserar på katten som individ där känslan för att vara med i familjegemenskapen garanteras. Katternas hälsa är av yttersta vikt där vi stödjer och följer rasringen Maine coon-kattens hälsoprogram till fullo. Kattungar som i framtiden kommer att levereras av oss skall så långt det är möjligt beredas samma förutsättningar som om de skulle bo med oss. Vi kommer därför att värna om personliga möten med blivande ägare innan de kan åtnjuta en kattunge från S*Tole'Coons.


Rasringens uppfödare i Västerbotten


Tänk på att alltid ta referenser och kolla upp hälsostatusen på föräldrarna innan du köper en kattunge. Maine Coon-Katten rekommenderar uppfödare att följa PawPeds hälsoprogram för rasen och testa sina avelskatter för både HCM (hypertrofisk kardiomyopati) och HD (höftledsdysplasi). Mer om vad du bör tänka på innan ditt kattköp hittar du här.