GDPR

Integritetspolicy



Viktig information till Dig som är medlem i Maine Coon-katten.

Vi värnar om din personliga integritet och att du ska känna dig trygg när du lämnar personuppgifter till oss. Därför har vi, i enlighet med GDPR (General Data Protection Regulation, Dataskyddsförordningen på svenska), tydliggjort vår integritetspolicy så att det blir lättare för dig som medlem att förstå vilken information vi samlar in och varför vi gör det.


Följande uppgifter hålls i vårt register;

● Namn

● Adress

● E-postadress

● Telefonnummer

● Medlemstyp (Ny medlem, Gammal medlem, Familjemedlem)

● Stamnamn och hemsida för uppfödare

● Värvare

● Betalning

● Medlemsår


Dessa uppgifter behöver vi för att kunna uppfylla avtalet om medlemskap; såsom att administrera medlemskapet, skicka ut välkomstbrev med medlemsförmåner, information, kallelser, medlemstidningen, samt vinster i klubbens tävlingar.


Dina uppgifter sparas i tre år efter att du avslutat ditt medlemskap. Därefter raderar vi alla

uppgifterna.


Dina uppgifter hanteras endast av Maine Coon-kattens styrelse, som också är personuppgiftsansvarig. För kontaktuppgift se nedan.


Vi använder inte dina uppgifter för reklamutskick och inga uppgifter lämnas ut eller säljs till andra företag/föreningar, inte ens våra sponsorer.


Du har rätt att få tillgång till dina personuppgifter, få felaktiga personuppgifter rättade, och få dina personuppgifter raderade om uppgifterna inte längre är nödvändiga. Vänd dig då till styrelsens kassör (se nedan). Du har också rätt att lämna in klagomål till Datainspektionen.


Har du invändningar mot vår hantering av dina uppgifter, är du välkommen att maila kassor@mainecoonkatten.se.

Det är ej tillåtet att "låna" bilder eller kopiera hela texter från Maine Coon-kattens hemsida. Bilderna och texterna är skyddade under upphovsrättslagen och tillhör rasringen Maine Coon-katten. Vill du informera om det innehåll som finns i texter på Maine Coon-kattens hemsida - vänligen länka till rasringens hemsida och uppge källan till länken. Vid "lån" av del av text skall källa uppges.