Styrelsen

Maine Coon-Kattens styrelse:

Ordförande:

Anna-Maria Wede

ordforande@mainecoonkatten.se


Jag heter Anna-Maria Wede och bor utanför Lund, i Furulund, med min man och vår tre döttrar. Vår familj består såklart även av ett gäng maine cooner. Jag började föda upp maine coon 2001 och har stamnamnet S*Jappcoon’s. Vi har inte varit särskilt aktiva inom maine coon världen de senaste 12 åren men dessförinnan hade vi några kullar samt ställde ut en del. Jag var även ordförande i Maine Coon-Katten 2006–2008. Sedan jag började föda upp maine coon har jag hållit i testdagar tillsammans med Torkel Falk på Din veterinär i Helsingborg. Något jag fortsatt med under alla dessa år. Så arbetet med maine coonens hälsa ligger mig varmt om hjärtat. Nu har vår familj berikats med två unga maine cooner så vi hoppas att vi snart får glädjas åt småtassar i huset igen.

Kassör:

Solinda Stenstråle

kassor@mainecoonkatten.seJag bor på landet utanför Ljungskile, tillsammans med min make och för tillfället tre maine coon-tjejer.

Jag förälskade mig i rasen 2008, men det var först i januari 2012 som våra första maine cooner, mor och dotter, flyttade in hos oss. Tanken var då att vi skulle vara fodervärdar, men jag blev istället uppmuntrad att själv starta egen uppfödning och så blev det. Katteriets namn är IsisFiliis och vi har på de här åren haft 5 kullar, varav den senaste är registrerad i TICA. Som uppfödare fokuserar jag på hälsoarbete och strävar efter att bredda vår avelsbas.

I styrelsen började jag som suppleant och layoutare av vår medlemstidning 2018. Nu fokuserar jag på mitt uppdrag som kassör och medlemsansvarig. 

Vice ordförande:

Ulrika Olsson

Ängsmyrvägen 1, Bäsna

781 95 Borlänge

ulrika@pawpeds.com


Jag heter Ulrika Olsson och har tillsammans med min man Peter stamnamnet Ylletrollets. Vi har två barn varav bara det yngsta fortfarande bor hemma. Vi bor i byn Bäsna i Gagnef i ett hus som tidigare min mor, mormor och  mormors mor har bott. Vår första maine coon-hona för avel köpte vi 1990.  Jag var redan från början väldigt aktiv i kattvärlden, och jag har genom åren suttit med i styrelser för både kattklubbar och rasring. Jag har även suttit i SVERAKs avelsråd och senare i SVERAK hälsokommitté. Jag har ockå varit internationell FIFe-domare. I Maine Coon-katten har jag bland annat varit aktiv med att dra igång hälsoprogrammen mot HD (2000) och ssenare HCM (2004), ssom senare togs över av PawPeds. Nu lägger jag större delen av min "katt-tid" just på projektet PawPeds, som vi startade lite försiktigt redan på 1990-talet med stamtavledatabaser på nätet. 2000 registrerade jag domännamnet pawpeds.com för verksamheten, som hade börjat växa. Så småningom startade vi en ideell förening för drivandet av PawPeds, som jag då är ordförande i. När jag inte håller på med katter leder jag två körer eller forskar lite amatörmäsigt i vår bys historia och min egen släkthistoria. Eftersom sonen Eskil, 17 år när ni läser detta, också är väldigt intresserad av historia har det hela lett till att vi har rena museisamlingarna med gamla föremål som är relaterade till släkten eller till trakten. Han är värst - jag lovar!  :-D

Sekreterare:

Carina Harling


Vem är jag? Jo, jag är en person som nyligen har fyllt halvvägs till hundra…jag har tre vuxna barn och fem barnbarn. Är lyckligt gift med min man. Tillsammans blev vi med katt för första gången. Detta visade sig vara en lyckträff! Det flyttade in en liten svart kille, sötast i världen med namn Jaliins Alve, såklart maine coon! Nu har Alve eget tält inomhus, gunga i taket, och tar upp mycket av vår lediga tid. Alve älskar att gå till lekparken med sin ”pappa”, åka bil, vara vid sjön osv. Ni kanske förstår att vi är helt förälskade i vår lille kille, som i oktober 2019 fyllde ett år (då 6,5 kg)!

Jag är uppväxt i ett åkeri, blev sedan delägare i familjeföretaget med bröder och föräldrar, och chaufför i 18-årsåldern. Kroppen sa tyvärr ifrån, fick lämna åkeribranschen motvilligt. Studerade sedan till psykiatriundersköterska, pluggat vidare på universitet/högskola inom missbruksvård, socialt arbete m.m.

Är även utbildad återfallspreventionsbehandlare. Att arbeta med människor ger mycket, man lär sig något nytt varje dag. Har arbetat på anstalt, inom LSS, socialpsykiatri men nu inom socialtjänst.

Själv har mitt djurintresse varit stort genom livet. Är glad att ha återtagit detta, då Alve klev in i våra liv. Vem vet, det kanske blir fler coonisar så småningom?

Ledamot:

Annika Wallin

info@sideshow.nu


I en stuga i skogen hittar man mig med mina maine coon-katter, hunden Loke av rasen cane corso och ett gäng höns. Jag har alltid haft ett stort djurintresse i allmänhet och ett kattintresse i synnerhet. Huskatter har jag haft sedan barnsben. Min första maine coon köpte jag år 2008, men på grund av återkommande hälsoproblem blev han tyvärr knappt 3 år gammal. Detta gjorde att jag började läsa på om rasen, om hälsoprogram, kloner, inavelsgrad med mera och efter nästan fem års förberedelse startade jag slutligen upp min egen uppfödning. Stamnamnet SE*Sideshow registrerades inom SVERAK år 2015 och 2016 föddes första kullen här. Ett hållbart avelsarbete och hälsofokus ligger mig varmt om hjärtat och förutom att varit en del av Maine coon-kattens styrelse sedan år 2018 så registerar jag även katter i PawPeds stamtavledatabas. Jag sitter också som redaktör för vår medlemstidning sedan 2018 och gör en del av tidningens layout.

Ledamot (vilande):

Susanne Johansson

carpefeline@hotmail.com


Susanne Johansson med uppfödarnamn Carpe Feline’s som jag haft sedan 2002. Det har blivit ett 20-tal kullar sedan dess. Jobbar mest med lågklonat och sätter hälsan som mycket viktig i min avel. Jag vill gärna att Mco ska vara av den sk sweet look-modellen.

Har under åren varit med i styrelsen som ledamot och en tid som sekreterare,

har även haft kattungeförmedlingen under ett antal år.

Privat jobbar jag som BMA på Statens Veterinärmedicinska anstalt med diagnostik,

så maskar och små kryp av olika slag tycker jag är intressanta.

Jag vill gärna bidra till det fortsatta hälsoarbetet i klubben

Suppleant:


Madeleine Lindroth


Jag heter Madeleine och bor med katter, hunden Mitzi av rasen hovawart och min sambo Thomas i ett litet hus i Nynäshamns skärgård utanför Stockholm.
Djur har alltid varit mitt största intresse och jag har haft katt sen jag fick min första egna när jag fyllde 6 år. Hon hette Murran och var en högt älskad, vacker, egensinnig padda.
I många år så engagerade jag mig i hemlösa katter och tycker fortfarande att det är en viktig fråga även om jag inte är aktiv inom det längre.
Jag älskar ALLA katter oavsett ras eller brist på ras, men maine coon är den ras jag brinner för.

Min första raskatt var en perser, Bailey, född 1999. Sen kom två perser till, Dillon och Heddis. Alla med lite längre nos.
2001 föddes min första maine coon, Eliot, som kom till mig i början av 2002. Han var en ljuvlig svartsilvertabby kille som hade fått en riktigt dålig start i livet. Tyvärr fick jag inte ha honom mer än 5 år.
2002 fick jag också mitt stamnamn, S*Filidontens. Första egna kullen kom inte förrän 2007 när jag hade lärt mig rasen och tyckte det var dags. Innan dess hade jag en foderkull åt S*Funny Coon's. Från den kullen bor fortfarande S*Funny Coon's Hlin the Hooligan här hemma.
Har nu startat igen efter ett uppehåll med uppfödning.
Jag tycker det är viktigt med både rastyp och hälsa. Följer därför hälsoprogrammen för HCM och HD.

Thomas och Jag tycker väldigt mycket om att ställa ut våra katter, så det gör vi så ofta vi kan.
Jag började ställa ut Bailey, min perser 2000 med måttlig framgång eftersom domarna tyckte hans nos var för lång. Dock lät jag mig inte nedslås utan envisades med att fortsätta ställa ut alla mina tre långnosade perser, till somligas förtret och andras nöje.
Jag tycker alla katter ska och bör få synas på utställning, oavsett om de är av utparningslinjer eller "showlinjer".

Tycker det ska bli roligt att vara aktiv inom klubben igen efter ett antal års uppehåll.

Suppleant:

Hélène Holm

kontakt@biscayabigpaw.se


Biscaya BigPawz heter min uppfödning som jag haft sedan 2009 och är ansluten till CFF sedan 3 år tillbaka. Jag är bosatt i Uppsala sedan 1988 men är uppvuxen i Tureberg i Sollentuna.

Till yrket är jag Textilare och har jobbat som konstnär, lärare och textilkonservator under mina yrkesverksamma år. Som pensionär får mitt textilintresse blomma ut med många experimentella skapelser, ofta kattrelaterat naturligtvis.

Här hemma bor 4:a Maine Coontjejer, 3 fertila och en kastrat.

I styrelsen har jag setat i olika omgångar på flera olika poster. Just nu som suppleant.

Ser fram emot ett givande år inom styrelsen.

Revisor:

Ingvar Nyqvist

Västra Vägen 5B

16961 Solna

Mob: 070-733 62 73

ingvar.nyquist@bredband.net


Revisorssuppleant:

Ann Torsbring

Lohäradsvägen 245

76172 Norrtälje

Mob: 070-2569512

ann.torsbring@telia.com


Det är ej tillåtet att "låna" bilder eller kopiera hela texter från Maine Coon-kattens hemsida. Bilderna och texterna är skyddade under upphovsrättslagen och tillhör rasringen Maine Coon-katten. Vill du informera om det innehåll som finns i texter på Maine Coon-kattens hemsida - vänligen länka till rasringens hemsida och uppge källan till länken. Vid "lån" av del av text skall källa uppges.