Styrelsen

Maine Coon-Kattens styrelse:

Ordförande:

Jennie Torbjörnsdotter Åslund

ordforande@mainecoonkatten.se

klubbshoppen@mainecoonkatten.se


Mitt namn är Jennie och jag är uppväxt i Tyresö men bor numera i Skyttorp tillsammans med min
dotter Nina på 10 år. 
Jag har haft alla möjliga slags djur under hela mitt liv allt från vandrande 
pinnar till häst, men största intresset har alltid varit hund och katt, och som alltid har funnits vid
min sida i snart 38 år. Vi skaffade vår första Maine coon: SE*Nikitas angels Bull "Zigge" som vi fick
hem Augusti 2015. Under våren 2016 började vi leta efter en till Maine Coon och tillslut hittade vi henne S*Simpsalacoon´s Coonsertina "Zelda". Zelda fick vi hem i Augusti 2016 och hon är tänkt att bli vår första avelshona.

Vårt stamnamn SE*Cobains Nirvana blev registrerat i augusti 2016.
Idag har vi ytterligare 2 Maine Cooner. S*Carpe Feline´s Zalophia ”Quira” som vi fick hem april 2018 och SE*Sideshow Daemonpainter ”Luzifer 2019.
För oss är hälsan otroligt viktig och vi följer därför Pawpeds hälsoprogram för HD och HCM.

Kassör:

Solinda Stenstråle

kassor@mainecoonkatten.seJag bor på landet utanför Ljungskile, tillsammans med min make och för tillfället tre maine coon-tjejer.

Jag förälskade mig i rasen 2008, men det var först i januari 2012 som våra första maine cooner, mor och dotter, flyttade in hos oss. Tanken var då att vi skulle vara fodervärdar, men jag blev istället uppmuntrad att själv starta egen uppfödning och så blev det. Katteriets namn är IsisFiliis och vi har på de här åren haft 5 kullar, varav den senaste är registrerad i TICA. Som uppfödare fokuserar jag på hälsoarbete och strävar efter att bredda vår avelsbas.

I styrelsen har jag suttit ett år som suppleant och layoutare av vår medlemstidning. Nu kommer jag att ta vid som kassör och medlemsansvarig, men också fortsätta arbeta med tidningen. 

Vice ordförande:

Susanne Johansson

carpefeline@hotmail.com


Susanne Johansson med uppfödarnamn Carpe Feline’s som jag haft sedan 2002. Det har blivit ett 20-tal kullar sedan dess. Jobbar mest med lågklonat och sätter hälsan som mycket viktig i min avel. Jag vill gärna att Mco ska vara av den sk sweet look-modellen.

Har under åren varit med i styrelsen som ledamot och en tid som sekreterare,

har även haft kattungeförmedlingen under ett antal år.

Privat jobbar jag som BMA på Statens Veterinärmedicinska anstalt med diagnostik,

så maskar och små kryp av olika slag tycker jag är intressanta.

Jag vill gärna bidra till det fortsatta hälsoarbetet i klubben

Ledamot:

Annika Wallin

info@sideshow.nu


I en stuga i skogen hittar man mig med mina maine coon-katter, hunden Loke av rasen cane corso och ett gäng höns. Jag har alltid haft ett stort djurintresse i allmänhet och ett kattintresse i synnerhet. Huskatter har jag haft sedan barnsben. Min första maine coon köpte jag år 2008, men på grund av återkommande hälsoproblem blev han tyvärr knappt 3 år gammal. Detta gjorde att jag började läsa på om rasen, om hälsoprogram, kloner, inavelsgrad med mera och efter nästan fem års förberedelse startade jag slutligen upp min egen uppfödning. Stamnamnet SE*Sideshow registrerades inom SVERAK år 2015 och 2016 föddes första kullen här. Ett hållbart avelsarbete och hälsofokus ligger mig varmt om hjärtat och förutom att numer vara en del av Maine coon-kattens styrelse är jag också involverad i PawPeds. Där registerar jag katter i stamtavledatabasen, HCM-DNA i hälsodatabasen samt ett och annat HCM-ultraljud om tiden finns.

Ledamot:

Ulrika Olsson

Ängsmyrvägen 1, Bäsna

781 95 Borlänge

ulrika@pawpeds.com


Jag heter Ulrika Olsson och har tillsammans med min man Peter stamnamnet Ylletrollets. Vi har två barn varav bara det yngsta fortfarande bor hemma. Vi bor i byn Bäsna i Gagnef i ett hus som tidigare min mor, mormor och  mormors mor har bott. Vår första maine coon-hona för avel köpte vi 1990.  Jag var redan från början väldigt aktiv i kattvärlden, och jag har genom åren suttit med i styrelser för både kattklubbar och rasring. Jag har även suttit i SVERAKs avelsråd och senare i SVERAK hälsokommitté. Jag har ockå varit internationell FIFe-domare. I Maine Coon-katten har jag bland annat varit aktiv med att dra igång hälsoprogrammen mot HD (2000) och ssenare HCM (2004), ssom senare togs över av PawPeds. Nu lägger jag större delen av min "katt-tid" just på projektet PawPeds, som vi startade lite försiktigt redan på 1990-talet med stamtavledatabaser på nätet. 2000 registrerade jag domännamnet pawpeds.com för verksamheten, som hade börjat växa. Så småningom startade vi en ideell förening för drivandet av PawPeds, som jag då är ordförande i. När jag inte håller på med katter leder jag två körer eller forskar lite amatörmäsigt i vår bys historia och min egen släkthistoria. Eftersom sonen Eskil, 17 år när ni läser detta, också är väldigt intresserad av historia har det hela lett till att vi har rena museisamlingarna med gamla föremål som är relaterade till släkten eller till trakten. Han är värst - jag lovar!  :-D

Suppleant:


Cecilia Gustafsson

torpcilla@hotmail.com


Jag heter Cecilia "Cilla" Gustafsson och är nybliven ägare till två underbara tjejer 

Castors Iris och Doris som är födda Lucia 2018. Min man och jag bor i "ödemarken" en bit utanför Tillberga Västerås och behövde något att hänge oss åt sedan barnen lämnat hemmet. Vi har tidigare haft 4 siberians husky hundar för släd och skidåkning, men har efter deras ålderdom och bortgång fastnat återigen för katter efter ett besök  vid kattutställning 2018. För över 20 år sedan hade vi 2st Devon Rex. Nu ser jag fram mot att själv lära och utvecklas i takt med att våra Maine Coon tjejer växer. Genom yrkeslivet finns intresset för reklam och bilbranschen.

Suppleant:

Hélène Holm

kontakt@biscayabigpaw.se


Är ”textilare” till yrke och hobby men har sedan 2009 en liten uppfödning I Uppsala. Uppfödningen går under namnet Biscaya BigPawz.

Sedan 2 år tillbaka är Jag ansluten till det amerikanska förbundet CFF.

Har för tillfället 5 honor här hemma, varav 2 kastrater.

Hälsan inom rasen är viktig för mig.

Ser fram emot ett givande år inom styrelsen.

Revisor:

Ingvar Nyqvist

Västra Vägen 5B

16961 Solna

Mob: 070-733 62 73

ingvar.nyquist@bredband.net


Revisorssuppleant:

Ann Torsbring

Lohäradsvägen 245

76172 Norrtälje

Mob: 070-2569512

ann.torsbring@telia.com

Det är ej tillåtet att "låna" bilder eller kopiera hela texter från Maine Coon-kattens hemsida. Bilderna och texterna är skyddade under upphovsrättslagen och tillhör rasringen Maine Coon-katten. Vill du informera om det innehåll som finns i texter på Maine Coon-kattens hemsida - vänligen länka till rasringens hemsida och uppge källan till länken. Vid "lån" av del av text skall källa uppges.