Styrelsen

Maine Coon-Kattens styrelse:

Ordförande:

Anna-Maria Wede

ordforande@mainecoonkatten.se


Jag heter Anna-Maria Wede och bor utanför Lund, i Furulund, med min man och vår tre döttrar. Vår familj består såklart även av ett gäng maine cooner. Jag började föda upp maine coon 2001 och har stamnamnet S*Jappcoon’s. Vi har inte varit särskilt aktiva inom maine coon världen de senaste 12 åren men dessförinnan hade vi några kullar samt ställde ut en del. Jag var även ordförande i Maine Coon-Katten 2006–2008. Sedan jag började föda upp maine coon har jag hållit i testdagar tillsammans med Torkel Falk på Din veterinär i Helsingborg. Något jag fortsatt med under alla dessa år. Så arbetet med maine coonens hälsa ligger mig varmt om hjärtat. Nu har vår familj berikats med två unga maine cooner så vi hoppas att vi snart får glädjas åt småtassar i huset igen.

Kassör:

Solinda Stenstråle

kassor@mainecoonkatten.seJag bor på landet utanför Ljungskile, tillsammans med min make, två maine coon-tjejer, en maine coon kille, en brasiliansk terriervalp samt ett gäng Hedemorahöns.

Jag förälskade mig i rasen maine coon 2008, men det var först i januari 2012 som våra första katter, mor och dotter, flyttade in hos oss. Tanken var då att vi skulle vara fodervärdar, men jag blev istället uppmuntrad att själv starta egen uppfödning och så blev det. Fem kullar har vi fått under stamnamnet IsisFiliis. På obestämd framtid är dock katteriet satt på paus, då båda våra tjejer nu är kastrerade. Jag hoppas dock på att kunna återuppta det intresset i framtiden.

I styrelsen började jag som suppleant och layoutare av vår medlemstidning 2018. Nu fokuserar jag på mitt uppdrag som kassör och medlemsansvarig. Så det är till mig ni kan höra av er med allehanda frågor och för att få tillgång till medlemsrabatter, mm. Förhoppningsvis får vi också möjlighet att "ses" på något av våra katt-caféer på Zoom under året.

Vice ordförande:

Ulrika Olsson

Ängsmyrvägen 1, Bäsna

781 95 Borlänge

ulrika@pawpeds.com


Jag heter Ulrika Olsson och är ledamot i styrelsen. Jag bor i Gagnef i Dalarna tillsammans med min man Peter (kallad Olsson) och katterna, som i skrivande stund bara är två till antalet: maine coonen Henry, 15 år, och turkiska vanen Tuss, 11 år. Vi har dock en maine coon-hona placerad hos fodervärd och hoppas kunna få hem en dotter till henne någon gång framöver. Vi får se hur det går.

 

Vi köpte vår första maine coon-hona för avel för drygt 30 år sedan och första kullen föddes 1991. Jag har under årens lopp varit aktiv inom kattvärlden på många olika sätt, som styrelseledamot av olika slag i Uppsala kattklubb och i Maine Coon-katten, ledamot i SVERAKs avelsråd och hälsokommitté och som internationell domare för kategori 2 i FIFe, med mera.

 

Redan tidigt intresserade jag mig för genetik och stamtavlor. Under de första åren samlade jag på mig stamtavlor (eller stamtavleinformation) för alla maine coon som fanns i landet. Jag tog också kort på många av dem och arkiverade dem tillsammans med tillhörande stamtavla. Rätt snart tyckte Olsson att jag borde ha en databas för stamtavlorna, så han gjorde ett program för detta som kunde köras på den lilla Mac-datorn vi hade. När jag tröttnade på att göra stora uträkningar av inavelsgrader för olika parningar på papper (krävdes flera ihoptejpade A4-sidor när det var som värst) så programmerade han in beräkningen av inavelsgraden i databasprogrammet också. Det ena ledde till det andra och ganska snart publicerade vi, i samarbete med Olssons arbetskompis Kjell Högström, min stamtavledatabas på nätet. Detta var början till det som från år 2000 skulle kallas PawPeds (www.pawpeds.com) och där vi arbetar för att förbättra katternas hälsa och välbefinnande genom utbildning, upplysning och hälsoprogram. Nu för tiden går det mesta av min tid åt till att få PawPeds att fungera.

 

När jag inte håller på med kattfrågor ägnar jag mig åt musik - jag leder två körer när det inte är pandemi - och lokalhistorisk forskning och släktforskning. Musik och lokalhistorisk forskning har jag intresserat mig för sedan jag var barn, men båda intressena kom bort lite när vi började fördjupa oss i katt. Musiken fick jag ta upp igen i samband med att dottern visade sig ha ett särskilt intresse för detta. Hon har nu flyttat till Oslo där hon går på musikhögskola med inriktning klassisk fiol. Körerna har jag dock kvar även om hon har flyttat. Intresset för lokalhistoria fick jag ta upp igen när sonen ville gå släktforskningskurs någon gång i åttaårsåldern. Det är tunt med släktforskningskurser för barn, så han måste gå på en för vuxna och då måste ju jag vara med. Det var roligt, i synnerhet eftersom man nu, till skillnad från när jag var barn, kunde komma åt massor med arkivmaterial via datorn. Nu har sonen dragit ifrån mig med hästlängder vad gäller forskningskunskaper. Han siktar på att studera relaterade ämnen på universitetet nästa läsår. Men även där fortsätter jag lite på egen hand när tid finns. :-)

Sekreterare:

Catrin SvantessonLedamot:

Annika Wallin

info@sideshow.nu


I en stuga i skogen hittar man mig med mina maine coon-katter, hunden Loke av rasen cane corso och ett gäng höns. Jag har alltid haft ett stort djurintresse i allmänhet och ett kattintresse i synnerhet. Huskatter har jag haft sedan barnsben. Min första maine coon köpte jag år 2008, men på grund av återkommande hälsoproblem blev han tyvärr knappt 3 år gammal. Detta gjorde att jag började läsa på om rasen, om hälsoprogram, kloner, inavelsgrad med mera och efter nästan fem års förberedelse startade jag slutligen upp min egen uppfödning. År 2016 föddes första kullen, under mitt stamnamn SE*Sideshow. Ett hållbart avelsarbete och hälsofokus ligger mig varmt om hjärtat, likaså att värna om maine coons ursprung som naturras från nordöstra Amerika. Förutom att ha varit en del av Maine Coon-kattens styrelse sedan år 2018 så registrerar jag även katter i PawPeds stamtavledatabas sedan flera år tillbaka. Jag sitter också som redaktör för vår medlemstidning sedan 2018 och gör en liten del av tidningens layout, när behovet uppstår.

Ledamot:

Hélène Holm

kontakt@biscayabigpaw.se


Biscaya BigPawz heter min uppfödning som jag haft sedan 2009 och är ansluten till CFF sedan 3 år tillbaka. Jag är bosatt i Uppsala sedan 1988 men är uppvuxen i Tureberg i Sollentuna.

Till yrket är jag Textilare och har jobbat som konstnär, lärare och textilkonservator under mina yrkesverksamma år. Som pensionär får mitt textilintresse blomma ut med många experimentella skapelser, ofta kattrelaterat naturligtvis.

Här hemma bor 4:a Maine Coontjejer, 3 fertila och en kastrat.

I styrelsen har jag setat i olika omgångar på flera olika poster. Just nu som suppleant.

Ser fram emot ett givande år inom styrelsen.


Suppleant:


Madeleine Lindroth


Jag heter Madeleine och bor med katter, hunden Mitzi av rasen hovawart och min sambo Thomas i ett litet hus i Nynäshamns skärgård utanför Stockholm.
Djur har alltid varit mitt största intresse och jag har haft katt sen jag fick min första egna när jag fyllde 6 år. Hon hette Murran och var en högt älskad, vacker, egensinnig padda.
I många år så engagerade jag mig i hemlösa katter och tycker fortfarande att det är en viktig fråga även om jag inte är aktiv inom det längre.
Jag älskar ALLA katter oavsett ras eller brist på ras, men maine coon är den ras jag brinner för.

Min första raskatt var en perser, Bailey, född 1999. Sen kom två perser till, Dillon och Heddis. Alla med lite längre nos.
2001 föddes min första maine coon, Eliot, som kom till mig i början av 2002. Han var en ljuvlig svartsilvertabby kille som hade fått en riktigt dålig start i livet. Tyvärr fick jag inte ha honom mer än 5 år.
2002 fick jag också mitt stamnamn, S*Filidontens. Första egna kullen kom inte förrän 2007 när jag hade lärt mig rasen och tyckte det var dags. Innan dess hade jag en foderkull åt S*Funny Coon's. Från den kullen bor fortfarande S*Funny Coon's Hlin the Hooligan här hemma.
Har nu startat igen efter ett uppehåll med uppfödning.
Jag tycker det är viktigt med både rastyp och hälsa. Följer därför hälsoprogrammen för HCM och HD.

Thomas och Jag tycker väldigt mycket om att ställa ut våra katter, så det gör vi så ofta vi kan.
Jag började ställa ut Bailey, min perser 2000 med måttlig framgång eftersom domarna tyckte hans nos var för lång. Dock lät jag mig inte nedslås utan envisades med att fortsätta ställa ut alla mina tre långnosade perser, till somligas förtret och andras nöje.
Jag tycker alla katter ska och bör få synas på utställning, oavsett om de är av utparningslinjer eller "showlinjer".

Tycker det ska bli roligt att vara aktiv inom klubben igen efter ett antal års uppehåll.

Suppleant:

Birgitta HellströmJag heter Birgitta Hellström och bor tillsammans med min man Terje, har två vuxna barn. Jag införskaffade mitt stamnamn 2011,  Rubycat's 

Jag bedriver en liten kattuppfödning och bor i Uppsala. 

Katterna är våra familjemedlemmar och de bor tillsammans med oss. Har ett samarbete med min dotter Ann-Charlotte som har två fertila hanar hemma hos sig. 

Jag och min dotter älskar utställning så det blir mellan 3-5 st utställningar per år.

Hemma har jag en fertil hona, en fertil hane , två kastrater och en ungdom. Har en hona på foder i Uppsala

Målet i våran uppfödning är att föda upp friska rastypiska katter med härligt temperament.

Jag HCM-scannar, HD (samt DNA-testar mina avelskatter, om det behövs)

Revisor:

Ingvar Nyqvist

Västra Vägen 5B

16961 Solna

Mob: 070-733 62 73

ingvar.nyquist@bredband.net


Revisorssuppleant:

Ann Torsbring

Lohäradsvägen 245

76172 Norrtälje

Mob: 070-2569512

ann.torsbring@telia.com