Västerbotten (1)

Rasringens uppfödare i Västerbotten

Tänk på att alltid ta referenser och kolla upp hälsostatusen på föräldrarna innan du köper en kattunge. Maine Coon-katten rekommenderar uppfödare att följa PawPeds hälsoprogram för rasen och testa sina avelskatter för både HCM (hypertrofisk kardiomyopati) och HD (höftledsdysplasi). Mer om vad du bör tänka på innan ditt kattköp hittar du här.


S*Absolut Coon's

Eva & P-A Bjuhr

Skellefteå


Telefon:
0910-852 52


Mejl:
evabjuhr@telia.com


Hemsida:
www.absolutcoons.com


S*Absolut Coon's är en liten Maine Coon-uppfödning i Skellefteå. Våra avelskatter testas för HD och HCM när de har åldern inne. Katterna är våra familjemedlemmar, de rör sig fritt i huset och "deltar" i allt som vi företar oss i hemmet. Luckan till den inhägnade kattgården finns i källaren vilket gör att katterna får utmärkt motion genom att dagligen springa i trappan mellan källare och övervåning.


Vi planerar att föda upp ca 1-2 kullar per år med så rastypiska katter som möjligt och den absolut viktigaste målsättningen för oss är att ge varje enskild kattunge möjlighet att utvecklas till en frisk, sund, stabil MCO med det fantastiskt, härliga temperament som just MCO-katten är känd för. Välkommen att hälsa på hos oss och våra katter på vår hemsida.